Antonio Graceffo skriver i et indlæg på EpocTimes følgende:
I 1987 udtalte den tidligere kinesiske leder Deng Xiaoping: “Mellemøsten har olie, Kina har sjældne jordarter.” Det ser ud til, at det kinesiske kommunistparti (CCP) allerede for årtier siden havde erkendt vigtigheden i at kontrollere råvarer. Ud over minedrift og udvinding, så har Kinas bestræbelser på at holde magten over det globale råvaremarked inkluderet dominans af forarbejdning og smeltning. Denne forarbejdningsbaserede strategi kombineret med statslige monopoler og slappe miljøregler har givet Kina mulighed for at blive verdens største producent af kritiske råvarer.
Kina dominerer den globale forsyning med 21 af de 35 mineraler, som den amerikanske regering anerkender som kritisk. Det betyder, at Kina enten står for den største import af disse mineraler til USA, har verdens største forekomster eller er den største producent.
Kinas dominans i mineralsektoren
Et godt eksempel på Kinas dominans i mineralsektoren er, at der kun er tre cæsiumminer i verden. Det er der, Kina kontrollerer dem alle. Et andet eksempel er arsen, som er nødvendig til fremstilling af elektronik – USA importerer 91 procent af landets brug af arsen fra Kina.
Ved at dominere forarbejdningen af råvarer og gøre brug af billige lån fra statsbanker er Kina i stand til at undergrave konkurrenter. De 10 største leverandører uden for Kina producerer tilsammen 35 procent af verdens råvarer, imens Kina alene producerer 45 pct. USA derimod producerer kun 7 procent.
Kina beordrer den globale fremstilling af elektriske køretøjer ved at dominere over de kemikalier, der er nødvendige for at fremstille batterierne, samt fremstilling af katoder og anoder, som er kerne byggesten i lithium-ion-batterier.
Kina står alene for 40 procent af det globale kemiske marked. Kun 23 procent af alle batteriråvarer kommer fra Kina. Imidlertid produceres 80 procent af batterier, som består af kemikalier i Kina. De ejer også 66 procent af verdens katode- og anode produktion . Det ikke overraskende, at Kina står for 73 procent af litium-ion-battericellefremstilling. Af verdens 136 lithium-ion- batterianlæg findes 101 i Kina.
Læs den fulde artikel her / Læs artiklen, oversat til dansk her