Aarhus universitet har stået i spidsen for 2 studier, der har undersøgt sammenhængen mellem musik og Covid-19 håndteringen blandt befolkningen under lockdown. Studierne fandt frem til, at den såkaldte corona musik, henviser til nykomponeret musik, corona playlister og omskrevne sangtekster. Musikken havde en afgørende rolle for folks mentale sundhed under lockdown, udtaler fellow og adjunkt Niels Christian Hansen fra DG”s center for music in the brain (MiB) ved Aarhus universitet.
Fællesskabsfølelse
I Danmark opstod der en følelse af fællesskab, national stolthed og sammenhold, når DR1 bød op til sang og dans i den bedste sendetid, hver fredag aften og Peter Faber blev en nationalhelt. Uden for hjemmets trygge rammer opstod der en helt anden form for stolthed og fællesskab, når Men in Black og andre frihedskæmpere indtog Københavns gader og senere kom sangen, Mette Ciao, til at brage under de utallige demonstrationer, der er afholdt over hele Danmark. Sangen Mette Ciao er skrevet af Dan Rozenberg og Ali Sufi og baseret på en gammel folkesang Bella Ciao, der bliver brugt i antifascistiske kredse.
Den helende effekt
De nye fund viser hvordan kreativitet og kreative responser spiller en vigtig rolle, når det kommer til håndteringen af samfundskriser. Musikken havde en helende effekt på folks mentale håndtering af krisen. Et resultat der er baseret på undersøgelser med deltagelse af over 5000 forsøgspersoner. Folkets Medie opfordrer vores læsere til at foretage deres egen undersøgelse. Sæt Mette Ciao på, helt op med lyden og gå ud og støt op om den næste demonstration. Resultatet kan blive et rigtigt Mette Ciao
Fantastisk rigtigt.
Musik er fællesskab. Det modsatte af corona