Vi har vel alle sammen hørt om grundloven i skolen, læst lidt af den og fået den tolket. Jeg har altid troet at jeg kendte vores lovgivning, lige indtil jeg stødte på manden der kender grundloven ud og ind. Må jeg præsentere en af mine store helte i frihedskampen Martin Tidsvilde.
Hvem er Martin?
Jeg undrer mig over at jeg ikke har hørt om Martin og grundloven før og da jeg talte med en af mine venner om det, mente han at det var pga censur. Hvorvidt han har ret, vil jeg lade stå hen i det uvisse. Martin Tidsvilde er en alsidig mand med mange uddannelser. Reprokopist, automatmekaniker og taget CCNA semester 1,2,3 og 4. Er super hurtig på skøjter og er blevet nr 7 ved DM i 2007. Martin har siddet i kommunalbestyrelsen i Brøndby kommune 1993-1997 og stillede op ved kommunal og regionsvalget 2021 for Bornholm og region hovedstaden med partiet LAVEREskatterOGafgifter. Men det er ikke de bedrifter, der vil få Martin Tidsvilde til at gå over i historien som en af Danmarks største helte.
Love skal ikke tolkes
Den vigtigste viden om loven er, at den ikke skal tolkes men læses som den er. Det er dygtige jurister der har skrevet lovene for, at alle kan læse og forstå dem. Martin har skrevet en lang række bøger om grundloven og hvilke ændringer der er foretaget. Bøgerne er samtidigt en historie om Danmark. Bogen; Den forsvundne grundlov, stiller spørgsmål til lovligheden ved den nuværende lovgivning. Et andet stort spørgsmål er, må grundloven være i strid med menneskerettighederne. I paragraf 64 i grundloven, står der bla at man er skyldig til det modsatte er bevist. I følge menneskerettighedernes artikel 6 stk 2, enhver der anklages for en lovovertrædelse, skal anses for uskyldig, indtil hans skyld er bevist i overensstemmelse med loven. Man er altså uskyldig indtil det modsatte er bevist. Ifølge menneskerettighederne artikel 6 stk 1 har man ret til en upartisk domstol. I følge grundloven paragraf 64 kan en dommer afsættes uden pension. Kan man være upartisk, hvis man ved at hele ens pension kan forsvinde, hvis man ikke dømmer, efter hvad dem der har magten ønsker.
Hvem styrer Danmark
De folkevalgte, der sidder i folketinget, vil de fleste nok mene. Men Martin Tidsvilde og os der har læst grundloven uden at tolke den, er af en helt anden mening. Vi har det der hedder repræsentativt demokrati. Det er en styreform hvor den politiske magt overvejende ligger hos nogle folkevalgte repræsentanter. Dvs de 179 der er valgt ind i folketinget. For at tiltræde folketinget, skal man underskrive grundloven. Og der klapper fælden. Når underskriften er sat, bliver man dronningens tjener. I paragraf 2 står der, regeringsformen er indskrænket monarkisk, det betyder at monarken skal rette sig efter grundloven. I paragraf 3 står der den lovgivende magt er hos kongen og folketinget i forening. Da dronningen kan afskedige ministre, vil det sige at, hvis man ikke passer sit arbejde efter dronningens ønske, så kan man vinke farvel til sin taburet. Hvis man stadigvæk undrer sig over hvilken myndighed der ligger bag beslutningerne om f eks epidemiloven og nedslagtningen af minkene, så drej hoved over mod Amalienborg. Derfra regerer Danmarks myndighed.
Demokrati eller monarki
Hvilken styreform ønsker vi i Danmark. Hvis du er tilhænger af monarkiet og synes det er helt i orden at dronningen styrer Danmark enerådigt, så læn du dig bare tilbage i sofaen og skænk dig en kop kaffe. Hvis du er tilhænger af demokratiet, så er det en god ide at smøge ærmerne op og gøre alt hvad du kan for at hjælpe Danmark, i en helt anden retning. Ifølge Martin Tidsvilde, skal vi, folket, overtage den politiske magt enten ved kommunal eller regionsvalget eller ved at stille op til folketingsvalget og nægte at underskrive grundloven. Et godt sted at starte, er at læse Grundloven. Du er også velkommen til at købe en af de utallige bøger, Martin Tidsvilde har skrevet. Lån eller bestil dem gerne på biblioteket, eller følg de link, der er lagt op sammen med denne artikel. Spred din viden, fortælle alle om vores styreform, Deltag gerne i facebook gruppen :kend din grundlov og lad os få indført demokrati i Danmark. Hvis det ikke var for min helt Martin Tidsvilde, ville jeg selv og mange andre, stadigvæk tro på at Danmark er et demokratisk land.